7 Ocak 2009 Çarşamba

Manavgat'ı sel aldı

Manavgat'ı sel aldı


Manavgat'ta, Salı sabahı başlayan ve şiddetini artırarak Çarşamba sabahına kadar devam eden sağanak yağış, Manavgat Irmağında su seviyesinin yükselmesine neden oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, Çarşamba sabahı itibariyle son 24 saat içerisinde Manavgat'ta metrekareye 152.1 kilogram yağış düştü. Yetkililer, önümüzdeki üç gün içerisinde yağış beklenmediğini söyledi.

Şiddetli yağış sonrasında ırmakta su seviyesinin artmasından en büyük zararı Manavgat şelalesinde bulunan tesisler gördü. Dün şelalede suyun yükselmeye başlamasıyla birlikte butik, restaurant ve diğer işyerlerinde bulunan ürünler sahipleri tarafından şelale dışına çıkarılmasına rağmen akıntının şiddetiyle işyerlerinde bulunan demirbaşlar sulara kapılarak sürüklendi. İşyerlerinde vitrin ve camların tamamı kırıldı.

Manavgat Şelalesi işletmecilerinden Adem Başoğlu, dükkanlarının tamamının sular altında kaldığını belirterek "Suyun yükselmeye başlamasıyla birlikte malzemeleri toplarken çok sayıda sandalye ve masa sel suyuna kapılarak ırmağa gitti. Dükkanlardaki malzemelerin yüzde 90'ını kurtardık. Ancak iş yerlerinde bulunan demirbaşlar ve vitrinler sel sularına kapılırken camların tamamı kırıldı" dedi.

Manavgat ırmağının taşması nedeniyle şelalede bulunan tesislerin yanısıra şehir merkezinde bulunan bir çok tesis sulardan zarar gördü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder