7 Ocak 2009 Çarşamba

Kemer'deki AIDS şüphesi

Kemer'deki AIDS şüphesi


Antalya'nın Kemer ilçesinde, turizmcilik yapan S.K.'nın AIDS olduğu iddiasına Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Demir cevap verdi. Demir, hastanın hala şüpheli olduğunu, kan örneğini Ankara'ya gönderdiklerini ve durumunun ancak 2- 3 gün içerisinde netlik kazanacağını belirtti.

Kemer'de dün açığa çıkan AIDS vakası, başta bölge halkı olmak üzere Antalya'yı ve Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Hastalığın bulaştığı iddia edilen S.K.'nın yaklaşık 10 gün önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Pnömoni (Zatürre) tanısıyla göğüs hastalıklarında tedaviye alındığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç.Dr. İbrahim Demir, "Serviste tedavisi sürerken hastalığa bir türlü yanıt alınamadı. Yanıtsız kalışı göz önüne alınarak bazı tetkikler yaptık. Bu tetkikler sırasında hasta da şüpheli bir durum ortaya çıktı" dedi.

Şüpheli durumun hala devam ettiğini belirten Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Hastamızın durumu netlik kazanmamıştır. Kesinleştirmek için Ankara'da bulunan Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne kan örneklerini gönderdik. Oradan gelecek duruma göre şüpheli ya da değil diyebiliriz. Bu durum üç gün içerisinde netlik kazanacak. Eşini de tabii ki kontrol altında tutuyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder