7 Ocak 2009 Çarşamba

Antalya’ya 1.1 milyar dolarlık santral

Antalya’ya 1.1 milyar dolarlık santral

ÜST DÜZEYDE KATILIM
Aksa Enerji tarafından 1 milyar 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan elektrik santralinin 1. etabının açılışına, Enerji Bakanı Hilmi Güler ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Aksa Enerji, 1998’den bu yana yurt içi ve yurt dışında yaptığı elektrik santrallerinin 16’ncısını Antalya’da hayata geçirdi. Antalya’nın ve çevresinin bütün elektrik ihtiyacını karşılayabilecek bin 150 MW’lık Doğalgaz Çevrim Santrali’nin 1. etabı dün düzenlenen törenle açıldı.

TALİMATI BAŞBAKAN VERDİ
Selimiye Köy’ünde kurulan 1.1 milyar dolar değerindeki santralin açılış talimatını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e, Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev ekran aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Aksa Enerji tarafından yaptırılan doğalgaz çevrim santralinin, Türkiye’nin kurulu güç toplam kapasitesinin yüzde 2.5’ini, toplam Türkiye enerji üretiminin ise yüzde 5’ine denk elektrik üreteceğini belirten Erdoğan, “Bu dev projenin tamamlanmasıyla Antalya, sıkıntılardan kurtulacak” dedi.

450 KİŞİYE İSTİHDAM
Aksa Enerji’nin birinci etabını tamamladığı dev proje, istihdam sıkıntısına da katkı sağlayacak ve 450 kişi çalışacak. Açılışa ayrıca Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra pek çok üst düzey yetkili katıldı.

Ustalık eserimiz
1 milyar 100 milyon dolarlık dev yatırımla ilgili olarak Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, “Elektrik enerjisinin tüketilen yerde üretilmesi gerektiği prensibine uygun olan proje, bölgeye sağladığı elektrik enerjisi ve istihdam dışında, bölgeden tedarik edeceği mal ve hizmetlerle Antalya ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Rüzgar santralleri, hidroelektrik santralleri, termik santraller ve doğalgaz çevrim santralleri gibi pek çok yatırıma imza attık. Selimiye Köyü’ndeki santral ise bizim ustalık eserimizdir. Tamamlandığında, bizim olduğu kadar tüm ülkenin de göz bebeği haline gelebilecek bir tesis” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder